««-  · CWU MEMOiRS 0x96 · -»»

==========================================================================
0x96  -  Helsinki  -  mR.mEgAsTuFf  -  1998-02  -  294 lines
==========================================================================

Me löydettiin sit Osmon kaa Käpyläst yks kaksio ja muutettiin siihen marraskuun vaihtees. Eikä tullu vittu yhtään liian aikaseen se muutto, en ois kestäny niiden vitun hullujen liimanimppaajakämppisten kaa PÄIVÄÄKÄÄ ENEMPÄÄ siel vitun kusises soluluukus saatana!!

Meidän nykyses kämpäs on siis yks isompi "olohuone" joka on periaattees meidän yhteinen mut käytännössä enemmän Osmon huone, varsinki kun se laitto sänkynsä ja työpöytänsäkki sinne. Sit siin sivus on pienempi huone joka on niinku mun huone. Ovee ei saa lukkoon, mut äänieristys on sen verta hyvä ettei Osmon kuorsaus kuulu. Eikä Osmo muutenkaan ikinä tuu koputtamatta sisään jos se ovi on kiinni, ja ihan hyvä niin, saa ainaski runkkausrauhan!

Me saatiin sinne kaapelimodeemi, elikkäs hyvästi puhelinlangat ja niitten minuuttitaksat! Osmo ei kyl intternettii paljoo käytä mut mä kyl käytän sit senki edest.

Jossaa vaihees Osmo rupes tuomaan duunei himaankin, kun se ei jaksanu lojuu siel KJM-Systemssin toimistol. Yhtenä viikonloppuna se kävi Lietevedel asti hakemas jotaa työkalui ja oskilloskooppei sun muut et sais viel enemmän duunei tehtyy himas. Se on viime aikoina jutellu muutenkin aika paljon siit et se vois perustaa firmansa uusiks, et pääsis taas oleen "isäntä" eikä "renki". Duunii se kuulemma sais nyt enemmän kun se ikinä pystyis edes tekee.

Mä olin luvannu Osmolle et mäkin yritän hankkii duunii kun ei kerta se palikka-amiska kiinnosta. No, mä kävin syksyn mittaan muutamas eri firmas jutskaamassa ties millasten pösilöitten kaa. Useimmat sano sit lopulta vaan et joo kiitos ei, mut nyt joulukuun alus mä pääsinki sit yllättäen ineen sellaseen WWW-kotisivui tekevään nyrkkipajaan ku CyberMedia InterFace Services.

CyberMedian pomona on yks sellanen vajaa kolmekymppinen jätkä jolla on mustaks värjätty hyppyritukka ja sellaset mustasankaset uusmedialasit. Mä vein sinne työhaastatteluun korpul sen meidän Garlick-demon toissakesän Abduilt ja kehuin et mä oon perustanu ton gruupin. Se ajo sen sitten jostaa vitun Windows NT:n alta niin ettei edes musat kuulunu eikä retracesynkkikään futannu, mut oli se silti jotenkin ihan vau ja toisteli että nuoret Assembly-osaajat ja muuta ihan vitun hajottavaa paskaa. Sehän oli pääasiassa Sampan koodaama demo, mut eipä se hyppyritukka edes kyselly kuka siihen oli duunannu mitäki. Että ihan hyvin meni! NYT OLLAANKI SIT VITTU TYÖELÄMÄS SAATANA, HYVÄSTI KOULUPASKAT JA KÖYHYYS!!!
Mun duunikavereina on Hyppyritukan (eli Janin) lisäks yks aika turhan olonen läski (Jorkki) ja sit joku mainosgraafikkona aikasemmin ollu muija (Jaana) ja sit pari muuta joiden nimet ei ala J:llä. Aika hajottavii tyyppei kaikki mut mä yritin ainaki alkuvaihees olla sellanen "hyvä tiimipelaaja" (vittu ku vituttaa noi urheilusanonnat saatana) ettei mua potkittas ihan heti vittuun sielt.

Mä en ollu aikasemmin suostunu edes kokeilee mitään HTML-koodaust mut kyl se rupes vähitellen sujuun vaik ihan helvetin vittumaist hommaa se oliki. Heti kun jonkin jutskan sai hätäsesti näyttään siedettävält niin piti vaihtaa toiseen browseriin tai resoluutioon ja kaikki näyttikin siinä sit ihan vitun kusiselt paskalt. Ihan vitulliset edestakasinrunkkailut ennenku sivu näytti yhtä siedettävält Netscapel ja Exploreril. Onneks muit selaimii ei tarvinnu supporttaa, kun Hyppyritukka sano et me tehdään sivui vaan uusil tekniikoil. Nelosselaimet ja kaks yleisint resoo, niil testataan, ja laitetaan joka sivulle aina sellaset pienet NS4- ja IE4-mainoskuvat et kävijät tajuis päivittää selaimensa. Periaatteessa ois kuulemma sit hyvä testaa viel Macilki, mut maccikäyttäjii on kuulemma niin vähän ettei niist oikeesti tarvii välittää.

Aika haistapaskahommaahan se oli, mut kun kaikenmaailman optikkoliikkeet ja leipomot ja mainostoimistot ja poliitikot oli valmiita maksaan ihan törkeet sikahinnat omist kotisivuist niin mikäpä siin duunatessa kun palkka juoksee!

Tieteski puolet asiakkaist halus sinne sivulle jonkun Java-efektin ihan vaan siks ku ne on kuullu et Java on "uusinta tekniikkaa". Ja sit meidän pomo oli mainostanu kaikille et toi Mika on sellanen "Assembly-nuori" niin se osaa tehdä Javal "näyttävää grafiikkaa". Voi vittu saatana! Onneks Googlella löyty helposti jotain jenkkiurpojen sivui jos oli valmiina jotain paskoi starfieldei ja cubei sun muit efektei Javal, ja asiakkaat oli niistäki ihan et vau. Sit ku Samppa oli palannu takas ircciin niin mä kyl kysyin silt et haluisko se kokeilla duunaa Javal vaik jonkin effun missä joku "CyberMedia" -teksti räjähtää, mut ei se tainnu sit oikein syttyy sille idealle vaik lupaskin kokeilla. Mä lupasin sille vähän fyrkkaakin siit, et katotaan.

Välil joku asiakas halus et niiden sivuil käytettäs kans Perlii et niiden tekniikkavalikoima olis täydellinen. Sit piti kaivella jostaa joku Perlil tehty vieraskirja tai kävijälaskuri ja sit tapella se toimiin meidän toimiston Linux-serveril (joka oli joku ylimääräseks jääny 486 johon se Läski-Jorkki oli asentanu jonkun minkälie RedHatin). Niiden Perl-hässäköiden säätämiseen sai sentään joskus Jyrilt ja Sampalt apuu, ja mä annoin niille korvaukseks sit pysyvät tunnarit sille servulle.

Jorkki yritti ain välil ehdottaa et me laitettas se Linux-kone johonkin suojattuun laitetilaan mut Hyppyritukan mielest sillei kuulemma ollu viel täs vaihees mitää välii. Ei kukaa huomaa jos joku kävijälaskuri ei välil toimikkaan, kunhan enimmän osan ajast näkyy. Ne varsinaiset HTML-sivuthan me laitetaan aina jonnekkin Saunalahden Serverin kotisivutilaan, kun niil pomoil oli muuteski melkein aina joku Internet-paketti ostettuna itelleen.

Joulun aikaan Hyppyritukka olikin sit anteliaalla päällä ja osti joka duunarille lahjaks jonkin punaviinipullon (hyi vittu, meidän kiljukin oli parempaa) ja lipun Titanic-leffan näytökseen (vittu mitä paskaa lässydraamaa vaik melkein kaikki kuoliki). Sit se kysy et mitäpä meinaatte tehdä jouluna. Mä sanoin et mähän en mitään jouluu vietä! Mä jään mieluummin vaik ylitöihin ku vietän jotkut joulunpyhät sen vitun Raimon luona saatana! Ja sitäpaitti meidän firmal oli projekti kesken mikä piti saada valmiiks ennen vuodenvaihdetta.

No, Hyppyritukka kunnioitti mun päätöst sit, ja mä istuin joulunpyhät toimistol enimmäkseen irkkailees. Ritu ja Osmo toi mulle sit sinne jotaa kinkkuu ja laatikoi ja jonkun paskan joululahjanki.
Mä kyl totta puhuen irccaan muutenkin aika ison osan mun duunipäivist, mut ihan sama, kun asiakas kerta maksaa mulle siit, buahahah. Tosin kyl mä aina välil käytän mun "luovii funtsimistaukoi" kaikenlaiseen "ammatillisesti kiinnostavaankin", niinku siihen et käyn tsekkaileen millaisii kotisivui muut on suoltanu webbiin. Ja VOI VITTU! Mitä enemmän mä nään sitä kamaa niin sitä enemmän mä vakuutun siit et kotisivulamerit on vittu kusisimpii lamerei IKINÄ!! (Tai "huonoimpii pällei" niinku mun duunikaverit ois sanonu.)

Sen mä pystyin viel tajuun et joku MTV3:n tai Altavistan etusivu oli täynnä jotaa epileptisesti välkkyvii mainosbannerei, mut minkä VITUN takii jengi haluu et kaikki muutkin osat sivuist välkkyy? Sen yhden leipomonkin pomo sano et sivul ei ollu tarpeeks "multimediaa" niin mä sit kaivoin vittu jotaa ihan vitun turhii kissa-animaatioit sinne sekaan niin sen jälkee sit "näytti jo paljon paremmalt" vaik ne oikeesti pilas sen koko paskan. Voi vittu mitä tyylitajuttomii paskaääliöit! Mut ihan sama, ne makso meille meidän "WWW-disainist", joten mä en valita.

Onneks mitää mainosbanneripaska-Altavistaa ei edes tarvii käyttää enää mihinkään kun Google on olemassa. Sil sivul ei oo mitää turhaa tai vilkkuvaa, ja sielt viel löytyy kaikkii jutskat paljon paremmin ku mistään Altavistast tai Yahoost yhteensä! Mä suosittelin muillekki et käyttäkää sitä vitun Googlee saatana, ne sentään laittaa käyttäjät etusijalle. Joku kysy sit et mikä niiden "ansaintalogiikka" muka on jos niillei oo edes yhtää mainosbannerii. Mä sanoin et ihan sama mulle kunhan niit vitun bannerei ei oo saatana! Se urpo rupes sit urputtaa et se ois jotaa kommunismii tai muuta epäilyttävää jos joku ei mieti kaikes aina "ansaintalogiikkaa" ekana. Onneks mä tajusin luovuttaa sen väittelyn hyvän sään aikana ennenku Hyppyritukka ehti sekaantuu siihen.

No, ihan sama lopulta niitten mainosbanneripaskojen kaa. Mitkään MTV3:nkaan mainoshelvetit ei nimittäin oo viel edes kunnolla lamei verrattuna niihin oksennuksiin mitä kaikenmaailman 12-vuotiaat MBnet-pellet saa aikaan!! Monet niist märkäkorvist oikeesti kuvittelee et niil on jotkut "Suomen parhaat kotisivut" tai "Suomen parhaat saitit"!! (Vittu toi "saitit" kuulostaa viel lamemmalt ku "sivut"!!) Niiden mielest kotisivu on ilmeisesti sitä parempi mitä useempaan webringiin ja linkkilistaan se on saatu tyrkytettyy, ja mitä enemmä siel on kaikkii giffianimaatioi ja Java-applettei ja jotaa vitun "ilmasii vieraskirjoi" ja "ilmasii foorumei" jostai ulkopuolisilt mainoshelvettisaiteilt. Ja tieteski kaikille sivuille pitää aina hankkii "hienompi" osote jostain vitun redirect-palvelust niinku cjb.net tai come.to jotka tunkee tieteski oman mainosbannerinsa aina johki alaframeen. Ja sit se sivun oikee osote on aina joku saunalahti piste fi kautta mato nikokakstoistvee. Ja sit noi jakaa toisilleen jotain vitu AWARDEI siin toivos et sais sit toiseltaki vastalahjaks sellasen rinkirunkkubannerin. Vittu mitä paskajengii!

Mä hajoilin noille kakaroiden "saiteille" niin paljon ircis et Jyrikin innostu sit hajoilee niille. Se tieteski käyttää selaimena aina vaan Lynxii jolla näkyy niil kuvahelvettisivuil vaan [INLINE] [INLINE] [INLINE], mut mä sain kyl kerran suostuteltuu sen menee välil tsiigailee niit graafisellakin selaimel et sais kunnon hajoilukokemuksen. Tieteski sen piti sit varmistaa et ATK-luokka on tyhjä ettei kukaan varmasti huomaa et se alentuu edes joskus käyttää jotaa muuta ku Lynxii. Mut kyl se sit niille sivuille hajoilikin.

Jossaa vaihees Jyri sit huomas et monet niist epämääräsist "ilmaista sälää kotisivullesi" -saitit oli ihan vitun reikäsii. Esimerkiks sellanen ku Nettilinkit.com (jossa pystyy antaa arvosanoi niille sivuille jotka oli kopsannu itelleen sen Nettilinkit-äänestysformin) ei tarkistanu mitenkään niit arvosanoi mitä se formi sille sendas. Helposti pysty muuttaan siihen parametreiks vaik et alin arvosana ois miinus tuhat tai vittu miinus miljoona, ja votetteleen sit kaikki paskasaitit alimpaan helvettiin. Buahahahah!

Siin kaikkien tynkämunien käyttämäs Freebok-vieraskirjas oli viel ammottavampi reikä. Siin oli jossain käyttäjien settings-sivulla sellanen hidden-kenttä johon pysty suoraan vaihtaan kenen tahansa muun käyttäjän tunnarin, ja sillä sai sit ongittuu itelleen niiden muiden käyttäjien salasanoi ja ties mitä. Ja sit vaan hajoileen MBnetin kotisivulistaa läpi ja kerään niist talteen Freebok-salasanat ja oikeet nimet, ja sit kokeileen niit yhdistelmii sit MBnetin loginpromptiin. Yllättävän iso osa toimi, joten CWU:l olikin sit taas vaihteeks oikein kunno arsenaali MBnet-tunnarei.

Mut eipä me niit tunnarei kauheesti jaksettu edes käyttää. Pari vuotta sitten se niiden lamerointi oli siel ollu lameinta ikinä ja siks viihdyttävää, mut nyt se ei tuntunu enää miltää kun kaikki kotisivulamerit ja ircin vonkaajapellet oli menny niist jo kilometritolkulla ohi. Jotenkin tuntu et iso osa niist MBnet-kakaroistki on ruvennu nyt chattimaan ennemmin intternetis, niin siel MBnetis ei ollu enää niin hirvee "PELATKAA DUKEE JOKERIT ON PARAS" -meininki ku viel joskus vuos sitte.

Monet kotisivukakarat on niin kusisii lamerei ettei ne edes käytä irccii vaan jotain vitun KissFM:n WWW-pohjast chattii, tai sit jotaa ICQ:ta jossa on nickien tilalla jotkut vitun numerosarjat ja muut paskaa. Ja jos ne käyttääkin irccii niin ne aina käyttää sitä mIRCillä ja sanoo koko irccii mIRCiks. Ja sit jos ne sattuu lisäks oleen Quake-lamerei nii ne käyttää pelkästään sitä Quake-lamerien omaa QuakeNet-verkkoo eikä edes tiedä muiden verkkojen olemassaolost!

Ja sit niil on tieteski aina niihin mIRCceihin asennettuna joku helvetin °ShowDowN PrO° -scripti joka spämmää IHAN JOKA VÄLISSÄ joka kanavalle että jee tää scripti on paras ja hae se heti itelles tost urlist. IRCnetin puolel onneks on kunnon channuil jo heti joinatessa autokickbannit kaikille ton käyttäjille. Ja muidenkin joiden version-replys on mIRC-värikoodei. Sais saman tien kyl laittaa kaikille mIRC-pelleille autokickbannit saatana.

Jossaa vaihes mIRC-lamerit rupes sendii kaikille DCC:l jotaa SCRIPT.INI-filuu. Se selvis sit aika pian et toi on joku mato joka levittää itteensä automaattisesti käyttäjält toiselle. mIRC kuulemma hyväksyy aina kaikki DCC-sendit automaattisesti ja viel niin et se ylikirjottaa kysymättä ton scriptifilen jonka se ajaa joka käynnistyksel. Vittu miten uskomattoman lame softa! Jyri otti tutkittavaks muutaman version tost script.inist ja huomas et aika monis niis on backdoori jolla pystyy sendailee niille komentoi, ja monet viel laittaa jollekin kanavalle aluks viestin et tääl ois täl nikil tällanen pelle jota voi kiusata. Okei, me muokattiin tost sit sellanen versio joka laitto ne viestit meidän omalle kanavalle, ja sit aina pakkojoinattiin ne pellet jonnekkin #fingaylle vonkaan itelleen homosteluseuraa ja kaikkee muut kipeet.

Kerran me mentiin CWU-porukal vittuilee ihan urakal jollekki skidille joka mainosti kotisivullaan sen omaa "mIRC-huonetta" joka tieteski oli siel QuakeNetis. Okei, me saatiin se aika helposti vallattuu, ku senkin mircis oli backdoorillinen script.ini. Sit se vitun laamapää reagoi sit siihen itkemällä miten "mIRC on ihan perseestä" ja laitto kotisivulleenkin sit jonkin "nykyaikasen" Java-chatin. Ja sekin tieteski oli kans IRC-pohjanen mut eihän se sitä tajunnu ennenku sit ku me tultiin IRC-clienteil sinne näyttään missä kaappi seisoo, buahah.

Mut ei mirccikään oo viel olleskaan lame verrattuna siihen meidän koulun Mikaelin lemppariclienttiin eli Micro$oft Comic Chattiin!!! Vittu miten uskomattoman kädettömii pellei sen käyttäjät on!! Useimmat ei oo edes hokannu et se on irc-clientti, kun se ottaa defaulttina konnuu vaan sille M$:n omalle irc.msn.com-serverille. Kerran vallattiin sielt meille joku vitun #helsinki ja laitettiin sinne botti joka potki kaikki joilt tuli viestien alkuun ne sarjakuvamoodin oksennukset. Sit ne vinku siel et "mix täs huonees ei saa chattii niil sarjixil" ja pelattiin sit peelopalloo niil. Vittu et oli tyydyttävää! Varsinkin sen jälkeen ku oli duunis nähny jonkun vitun tyhmän asiakkaan, nii peelopallo poisti vitutukset aika tehokkaasti!!

Jossaa vaihees Jyri huomas et siel irc.msn.comis ei saa laittaa topicceihin tai kanavannimiin jotain tiettyi sanoi niinkun "fuck" tai "shit" tai "nigger". Jos ton yrittää laittaa topicciin niin sit joinaa seuraaval sekunnil kannulle "SysopBot" joka vaihtaa topicix "IRC/IRCX Standard Topic". Mikä vitun "IRCX"? Aina noi keksii jotaa omia "standardejaan" mist kukaa muu ei oo kuullukkaa saatana! No, toi sensuuri kummiski bugaa ain sillon jos se verkko on splitis, ja Jyri sai sit kerran splitin kautta tehtyy ton #nigger-channun sinne ja sit viel sen topicciinkin kaikki ne sen löytämät kielletyt sanat. Ja sit ku me invattiin sinne kaikkii lamerei niin M$:n serveri rupes huuteleen niille et "this channel name is offensive" ja automaattipotkii niit koko verkost ulos aina kun ne sano jotaki!! Buahahahahah!!!

Mut kyl me ihan tavallisii IRCnet-irccaajiiki kiusattiin, sellasiiki ketkä ei käyttäny mirccii. Kerran mentiin yhden turhan pellen kanavalle ja ruvettiin massainvaileen sinne #italia-kanavalt lössii. Italialaiset on kaikkein lameimpii irccaajii ikinä, niin niil on tieteski kaikil käytös joku mirccivärioksenteleva PizzaIrc-scripti niiden mirceis joka viel heittää automaattisesti joka kanavalle jonkin CIAO A TUTTI FRUTTI, ja sit viel autojoin-on-invite defaulttina päällä. Ja se pelle oli siin sit ihan hädissään et apua apua mist noit italoi oikein valuu eikä uskaltanu tai kehdannu edes potkii niit vittuun sielt!! Vittu ku oli HUBAA!!!
Mä oon ollu jo pitempään sitä mielt et CWU:lla pitäs olla oma kotisivu. Sellanen joka haistattaa ihan kunnolla paskat tolle koko vitun nyky-Internetin lamerimeiningille. Jyri oli aluks sitä mielt et kunnon gruupit pysyy ihan vitusti erossa WWW:st ja muist massalamerien sydeemeist, mut myöhemmin mä sain vähän puhuttuu sitä ympäri. Se kuiteski pitää tiukasti kiinni siit ehdost et yhtään bitmap-kuvaa ei sille saitille laiteta, kaiken graffan täytyy olla asciita tai ansii. Ja sit jos halutaan elvistellä jollaa WWW-tekniikal niin se on sit kokonaan serversidee, kun ne urpot MBnet-lamerit ei oo mistään cgi-bineist koskaan kuullukkaan.

Tammikuun puolel mä rupesin sit kyrpiintyyn mun hommiin CyberMedial aina vaan pahemmin ja mul alko kans olla entist enemmän ristiriitoi Hyppyritukan ja Jorkin ja varsinkin se vitun Jaana-horatsun kaa jol oli jotkut ihan vitun pellet mainostoimistokäsitykset internetist, et joka vitun kotisivun olis tarkotus olla joku vitun MAINOS. Mä funtsin sit et ehkä tää "webbi-uusmedia" on jo nähty ja ehkä vois yrittää hakee vaik johonki pelifirmaan seuraavaks. Varmaan tol skenetaustal ja sil meidän demon näyttämisel voiskin päästä johonkin vähän kusisempaan wannabepelifirmaan ineen. Mut katotaan ny.

Toinen vaihtoehto vois sit olla se et mä kasaan vaik CWU-jätkien kaa jonkun ihan vitun kovan kusetussaitin jonka urli lähtee leviin joka vitun irkkikanavalle ympäri maailman, ja sit siel on joku ihan superkoukuttava juttu jota kaikkien on pakko käydä kyttää mont kertaa päiväs. Niinku vaik joku vitun pornochatti mut joku viel sata kertaa härskimpi idea. Jyril vois ehkä olla jotaa okkultistisii keinoi joil sen koukuttavuuden vois maksimoida. Ja sit ku koukut on optimaaliset niin ei muut ku vaan saitti mainosbannereit täyteen ja venaileen et miljoonat ropisee tilille. Koko vitun maailman lamerit ois sit meidän armoilla!!!

««-  · CWU MEMOiRS 0x96 ·  nExT cHApTeR -»»